Hoe kies ik de beste smartphone?

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Er is keuze zat en voor elk wat wils... Maar hoe begin je er nu aan? Wat is de beste smartphone die bij je past?

Dankzij onze 5 tips voor het kiezen van de beste smartphone, vind je in no time die dat perfect bij je past!

Header smartphones
Anker

[]

Zo kies je de beste smartphone

Onze vier tips helpen je bij het zoeken naar de beste smartphone voor jou. Heb je toch nog twijfels of wil je modellen eens zien en/of uitproberen? Kom dan zeker eens langs in de winkel voor extra advies!

Meteen naar alle smartphones

Anker

[]

Android vs ios

Android of iOS?

Net als bij een computer, beschikt een smartphone over een besturingssysteem. De meest voorkomende smartphone besturingssystemen zijn Android (Google) en iOS (Apple). Indien je geen merkvoorkeur hebt, neem je best een kijkje naar het apps-assortiment en look and feel van de verschillende systemen.

Bij Android is het zo dat je praktisch alles naar smaak kunt personaliseren, gaande van het achtergrond tot de lettertypes. Het is beschikbaar op heel veel verschillende merken en voor alle budgetten.Indien je reeds over een Android TV en/of tablet beschikt, kan je de toestellen onderling ook eenvoudig synchroniseren.
> Naar alle Android smartphones

iOS is enkel op de iPhones van Apple te vinden. Het wordt vaak omschreven als gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.
Synchronisatie met andere Apple producten zoals Apple TV, Mac,... gebeurt zeer eenvoudig.
> Naar alle iOS smartphones

Anker

[]

Afmetingen smartphone

Size matters

Wij, Belgen, kijken tot zo'n 100 x per dag naar onze smartphone! Dat onze smartphone dus goed in de hand moet liggen en praktisch moet zijn, spreekt voor zich.

Smartphones beschikken tegenwoordig over fantastische schermen in vele formaten. Kijk je vaak naar filmpjes of game je vaak op je smartphone? Dan kies je beter voor een groot scherm. Gebruik je je smartphone voornamelijk om te bellen en te sms'en, is een kleiner scherm zeker voldoende.

De grootte van een smartphone scherm wordt meestal in inches uitgedrukt. Vermenigvuldig deze met 2,5 en dan heb je de diagonaal van je scherm in centimeters!

Anker

[]

smartphone batterij

Lang of laaaaange batterijduur?

Naargelang het gebruik dat je maakt van je smartphone, ben je wellicht op zoek naar een lange of zeer lange batterijduur.

De capaciteit van een smartphone batterij wordt uitgedrukt in mAh. Hoe groter de capaciteit (en dus ook mAh), hoe langer je je smartphone in principe kan gebruiken zonder opladen.
We schrijven er bewust 'in principe' bij, want er zijn nog andere factoren die de batterijduur beïnvloeden, zoals het besturingssysteem, de apps die in gebruik zijn, of je verbonden bent met Wi-Fi en/of Bluetooth of GPS,...

De meeste smartphones beschikken tegenwoordig over een batterijcapaciteit tussen de 2.000 en de 4.000 mAh, waarmee je je smartphone 1 tot 3 dagen met één volle batterij kan gebruiken.

Anker

[]

Smartphone prijs

Cuanto cuesta?

Uiteraard speelt de prijs van je nieuwe smartphone ook een rol bij je keuze.

Er bestaan tegenwoordig heel wat smartphones voor verschillende budgetten. Afhankelijk van de grootte, het merk en de specificaties van de smartphone, kan je zoeken naar het gepaste toestel.

Anker

[]

Welke smartphone kies jij?

Nu je dit allemaal weet, kan je meteen je zoektocht naar de ideale smartphone starten!

Wist je trouwens dat je aan de hand van onze praktische filters, de zoekresultaten eenvoudig kunt aanpassen?
Klik op de knop hieronder om alle smartphones weer te geven en kies in de linker kolom in de filters waar je naar op zoek bent.

Is jouw ideale smartphone op voorraad en bestel je voor 22u? Dan heb je hem morgen in huis!

Naar alle smartphones

Anker

[]