Galaxy S10: alle geruchten op een rijtje

29 januari 2019

De Galaxy S10 wordt op woensdag 20 februari gelanceerd tijdens een Unpacked event in San Francisco. Dat is enkele dagen voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona, waar veel concurrenten ook met vernieuwingen zullen komen. Om niet te verdrinken in de zee van nieuwigheden, kiest Samsung ervoor om hun meest recente model enkele dagen vroeger te onthullen.

De Galaxy S10 komt er niet in één, niet in twee, maar in drie versies!

De release van een standaardversie (Galaxy S10) en een Plus-versie (Galaxy S10 Plus) met een groter scherm zijn we ondertussen gewoon. Nieuw zou zijn: de Galaxy S10 Lite ofwel de betaalbare optie, als tegenhanger van de iPhone XR. Of die er effectief komt, is afwachten.

Onderstaande foto's zijn gelekt via de Duitse blog AllAboutSamsung. Op de foto's zijn vergevorderde prototypes te zien, die nagenoeg identiek zouden zijn aan de uiteindelijke toestellen.

Anker

[]

Schermvullende voorkant

De Samsung Galaxy S10 krijgt een groot gebogen AMOLED QHD-scherm met dunne randen. Volgens de meest hardnekkige geruchten heeft de Galaxy S10 Lite een scherm van 5.8 inch, is het scherm van de "gewone" Galaxy S10 6.1 inch en heeft de Galaxy S10 Plus een iets groter scherm van 6.4 inch.

Samsung kiest er naar alle waarschijnlijkheid nog steeds voor om geen notch te integreren in het scherm. Maar wat dan met de front camera? Die zou via een rond gat, zoals van een perforator, in de rechterbovenhoek van het scherm geplaatst worden. Bij de Galaxy S10 Plus is het gat iets groter en eerder rechthoekig, want naast de camera heeft die ook nog een sensor voor gezichtsherkenning. Die zou fors verbeterd worden en met 3D-sensors werken. Het betekent naar alle waarschijnlijkheid ook meteen het einde van de onbetrouwbare irisscanner.

Misschien wel de grootste vernieuwing vinden we in de vingerafdrukscanner. Die werd verplaatst van de achterkant naar de voorkant en zit nu in-screen. Bovendien gaat het om een ultrasonische vingerafdrukscanner, die veel accurater is dan de traditionele optische sensors. In plaats van een 2D-patroon, wordt via geluidsgolven een 3D-moule van je vingertop gemaakt. De in-screen vingerafdrukscanner zal waarschijnlijk niet te vinden zijn in de goedkopere versie.

samsung galaxy s10 front
Anker

[]

Drie camera's op de achterkant

Op de achterkant zien we drie camera’s (bij de Galaxy S10 Lite maar twee) naast elkaar. Links van de camera's zitten nog een flits en een hartslagsensor (niet bij de Galaxy S10 Lite). Over het type en het aantal megapixels van de verschillende camera's is het nog volop speculeren.

De behuizing zou bestaan uit glas en metaal.

De meeste bronnen spreken van vier kleuren: zwart, wit, geel en groen. Het zou gaan om zogenaamde gradient kleuren, kleuren die in elkaar overgaan.

samsung galaxy s10 back
Anker

[]

Hoera! Hoofdtelefoonaansluiting aan de onderkant

Niet onbelangrijk om te melden, in tegenstelling tot veel van zijn concurrenten zou de Samsung Galaxy S10 nog steeds uitgerust zijn met een 3.5 mm hoofdtelefoonjack.

samsung galaxy s10 bottom
Anker

[]

Meer kracht aan de binnenkant

Het lijkt logisch dat de Galaxy S10 zal draaien op Android Pie, de meest recente Android-versie met One UI interface.

De Galaxy S10 zou ook een grotere batterij van vermoedelijk 3500 mah krijgen, die niet alleen sterker is, maar ook sneller zal opladen.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de Galaxy S10 ook waterdicht.

Ook over de opslagcapaciteit is er nog onduidelijkheid. Bij het standaardmodel zou je de keuze hebben tussen 6 en 8 GB RAM en 128 of 512 GB opslag. De Galaxy S10 Plus zou naar verluidt een opslagcapaciteit van maar liefst 1 TB hebben.

Anker

[]

Nog even geduld!

De nieuwe Galaxy 10 zou twee weken na de voorstelling, vanaf 8 maart te koop zijn. Of dat ook voor België geldt, is niet zeker. Ook over de prijs is nog weinig bekend, maar er wordt geschat dat het standaardmodel rond de 900 euro zou schommelen.

Ook nog even vermelden dat de Samsung Galaxy S10 dus niet de eerste plooibare smartphone wordt, zoals hier en daar verwacht (gehoopt) werd. Dat blijft nog steeds niet veel meer dan een concept en is dus nog niet verder uitgewerkt.

Nogmaals herhalen dat dit allemaal gebaseerd is op geruchten en verwachtingen, het ene al hardnekkiger dan het andere. Wat ervan klopt en wat niet, zullen we pas op 20 februari weten. We houden jullie in ieder geval op de hoogte!

Anker

[]